Författarbesök

På ett författarbesök berättar jag om mina böcker och mitt skrivande. För yngre barn brukar bokserien om figurerna i Diket stå i centrum. Då brukar jag prata om hur en bok blir till och visar bokens olika delar (tryckark, omslagsbild, pärm osv).

För äldre barn och ungdomar pratar jag gärna om mina egna fantasyböcker, vad fantasy är, dess historia samt boktipsar om aktuella fantasyböcker. Ibland gör vi också skrivövningar tillsammans. Fantasy kan användas på många olika sätt inom skolarbetet. Ämnen som vänskap, mobbing, identitet, rätt och fel handlande i olika situationer, vad är ont/gott osv kan diskuteras utifrån de flesta fantasyböcker.

Jag kan också prata utifrån boken Efter varje natt kommer en ny dagDen handlar om Gholam Sakhis väg från Afghanistan till Sverige och om hans långa väntan på uppehållstillstånd.
Du kan boka mig via författarcentrum.

häxanSagohäxan

Vill du ha häxbesök? Sagohäxan besöker gärna förskolor, bibliotek och barnkalas i trakten av Vallentuna, Sigtuna, Knivsta och Uppsala. Som sagohäxa berättar jag sagor under mitt sagoparaply. Sagorna kan anpassas åldersmässigt.

Skrivarkurser

Jag är en van skrivarkursledare. Främst brukar jag hålla i kurser för barn och ungdomar. På Digiteket.se  kan du i artikeln, Skrivglädje på Klubb Cosmos, läsa om mitt arbete på en fritidsgårds för unga med funktionsvariationer. Inom kort kan du också hitta en kurs om hur man leder en skrivarkurs på temat fantasy där.

Sedan 2019 är jag skrivarlärare på Vallentuna Kulturskola och leder kursen Kreativt skrivande. Deltagarna går i år 6 – 9 och vi gör skrivövningar tillsammans, både enskilt och i grupp. Eleverna får prova på olika typer av skrivande, vi skriver både kortare prova-på-övningar och längre berättande texter. Vi delar texterna med varandra och samtalar kring dem och hur man kan utveckla sitt skrivande.

Bibliotek som jag har samarbetat med genom åren:

(skrivarkurs/sagohäxa/författarbesök)
Enköpings bibliotek, Håbo bibliotek, Knivsta bibliotek, Sigtuna bibliotek, Strängnäs bibliotek, Uppsala stadsbibliotek, Valdemarsviks bibliotek, Vallentuna bibliotek, Vaxholms bibliotek & Östhammars bibliotek.

”Tack för ett roligt och lärorikt besök! Nu jobbar vi vidare med fantasy.”
Klass 3A & 3B, Kämpetorpsskolan, Älvsjö

” Jag vart jeteinspirerad av de du bäreta. Jag lärde mej en hel del jag lärde mej mer om fantasi och att det är roligt att läsa.”
ur brev från Lukas, klass 5, Vammarskolan, Valdemarsvik

”Du har varit på besök hos oss och det uppskattar jag verkligen. Det gav mig mer lust att börja läsa mer böcker.”
ur brev från Elvira, klass 5, Vammarskolan, Valdemarsvik 

Elevröster från skrivarkurser på Knivsta bibliotek & Håbo bibliotek:
”Jag tycker det var bra att vi gjorde så roliga övningar och jag ville nästan inte gå hem. Och att du lärde oss knep och sånt man kan ha användning för.”
”Kursen hade kunnat vara längre, hålla på i flera dagar.”
”Jag tycker att det har varit bra med fakta om ord, fantasyns uppbyggnad, tips m.m”

 

om.

Bogaloffen är ett bokförlag som ger ut barn- och ungdomsböcker av författaren Anna Fogelberg.

kontakt.