Efter varje natt kommer en ny dag

Från bokens baksidestext:

Foto: Hassan Khodadad

”Jag letade efter mat. Jag tittade i soptunnorna. Jag tiggde pengar, men ingen ville hjälpa mig för det var så många andra runt omkring i samma situation. Till slut åt jag gräs för att överleva. Det är sant. Om man inte vill dö kan man tvinga sig att äta gräs.” 

I boken Efter varje natt kommer en ny dag berättar Gholam Sakhi om sin resa från Afghanistan till Sverige. Flykten, som tog ungefär tre månader, gick över de iranska bergen, över det farliga Medelhavet och vidare upp genom Europa med hjälp av människosmugglare.
Många svårigheter kantade vägen, och väl framme i Sverige väntade ännu en utmaning. Besked om asyl dröjde och månader av väntan blev till år. Under åren av väntan flyttades Gholam runt mellan olika familjehem och boenden, hans skolstart dröjde och han kallades till åldersbedömning.

Gholam är inte ensam. Runt omkring oss finns tusentals ungdomar som upplevt samma sak. Många av dem lever fortfarande i ovisshet om sin framtid, flera av dem är vid det här laget bostadslösa eller papperslösa eller befinner sig i Migrationsverkets förvar.

Format: Inbunden
Språk: Svenska
Antal sidor: 102
Utgivningsdatum: 2018-09-17
Förlag: Bogaloffen
Dimensioner: 220 x 145 x 10 mm
Vikt: 290 g
ISBN 9789198281736

Boken finns att köpa hos de flesta internetbokhandlarna.

Sagt om boken

Snälla tacka Gholam för att han har delat med sig av sin historia. Jag har nu läst boken fyra gånger. Förstår fortfarande inte varför detta elände pågår när det finns så mycket fina människor.
Louise

om.

Bogaloffen är ett bokförlag som ger ut barn- och ungdomsböcker av författaren Anna Fogelberg.

kontakt.