Drakgården

bokomslaget.JPG-for-web-large
Illustration: Andreas Raninger

Drakgården är en spännande bok för dig mellan 10 och 100 år!

Du möter driftiga barn, spanarvråkar, ovidianer och gigantiska drakar. En sagobok för dig som gillar äventyr i främmande världar eller bara vill fördriva tiden med lite skön drakfantasy.

Tilia Emilia och Viljam har bott hos en elak mjölnare och hans familj ända sedan deras föräldrar försvann i den stora snöstormen för två år sedan. När boken börjar har de rymt från mjölnarfamiljen och är på väg till landet bortom de vita bergen som skymtar i horisonten. Men någonting korsar deras väg, det är en man med svart slängkappa som erbjuder dem skjuts genom den mörka skogen. Sätena i hans vagn har mjuka kuddar och han bjuder på äpplen och bröd ur en korg, men vad vill han egentligen?

”En spännande bok som kan fånga många läsare.”
Siska Humlesjö, ur lektörsomdöme från BTJ

 

Ur Drakgården:

Tilia Emilia och Viljam ser tre drakar. En av dem reser sig väldig över de andra två, låter huvudet svaja långsamt från ena sidan till den andra. Den har grågrön hud och en ryggkam av taggar som ser ut att ha varit röda en gång i tiden. De andra två drakarna är blågrå och hukar med huvudena mot marken som om de är mycket trötta. En av dem har ett stort horn i pannan som pekar vasst uppåt.
– Varför är de så…smutsiga? säger Viljam sedan.
– Tycker du? säger mannen i svart slängkappa.
– Ja, eller liksom…ruggiga?
– Det är gamla drakar, de har inte så många år kvar att leva, förklarar han. De är slitna efter ett långt drakliv.
Det är inte bara drakarna som ser slitna ut, även boningshuset och ladorna runt gårdsplanen ser ut att ha sett sina bästa dagar. Det står några barn bredvid en brunn i utkanten av planen.
– De ser lika smutsiga ut som drakarna, säger Tilia Emilia.
Mannen med slängkappan svarar inte. Han hoppar ur vagnen när kusken fått stopp på hästarna och försvinner upp mot boningshuset med orden:
– Vänta här!

Läs hela det första kapitlet på Smakprov.se!

Sagt om boken

”Så spännande!! Kunde inte lägga ifrån mig boken utan sträckläste den fast det var mitt i natten!”
Sofia 34 år

”Boken var väldigt spännande! Jag tyckte att slutet var bäst, för att dom hade det så jobbigt i början och fick det bra i slutet. 🙂
Olle 12 år

”Kommer du ge ut en ny del? Snälla säg att du ska det, för jag vill veta mer och boken var så bra att jag inte kunde sluta läsa den.” Mercedesz 11 år

”Det var en spännande bok! Jag försov mig och kom försent till jobbet, eftersom jag läste till klockan tre på natten…:)” Fredde 31 år

”Detta var absolut den bästa bok jag läst!” Iris 9 år

”Väntar man sej ett traditionellt fantasyäventyr blir det inte mycket av det, men det är bara till bokens fördel. Om fantasy ibland beskylls för att vara eskapistisk så stämmer det inte på denna bok. I Drakgården skildras såväl grymhet som medmänsklighet på ett uppriktigt sätt. Det är gripande och välskrivet.”
Ur recension från Spektakulärt

 

om.

Bogaloffen är ett bokförlag som ger ut barn- och ungdomsböcker av författaren Anna Fogelberg.

kontakt.