Övervendarins lärling – I blixtormens tunnlar

blixtormenÖvervendarins lärling är en serie i fem delar.  Varbesten i Vela och Främlingen i Blå tornet kom ut april 2012 i en och samma bok. Den tredje delen heter I blixtormens tunnlar, (utk december 2012 ), den fjärde delen Fånge i Sömnlösa träsket (utk nov 2013) och den femte och sista delen heter Striden vid Magins källa (utk okt 2014).

I blixtormens tunnlar

När vintern kommer är det dags för Majra att följa med övervendari Aldra Svedundotter på midvinterstämma. Ett möte för landets alla magiker. Majra får i uppgift att ta hand om kistan med nycklarna till magins källa. Men har Majra verkligen de kunskaper som krävs för att hålla nycklarna bort från Stendalens illasinnade vresk Hazeck? Till sin hjälp har hon vännen Vildfred och tillsammans råkar de ut för ett riktigt vinteräventyr med stormar och blixtormar.

De två avslutande delarna heter Fånge i Sömnlösa träsket och  Striden vid Magins källa.

 

Sagt om boken

”Författarens styrka är de mångfacetterade karaktärerna som tillåts ha både sympatiska och osympatiska drag. Om de är kvinnor eller män spelar inte så stor roll för karaktärernas roller vilket får boken att sticka ut bland fantasyböcker för mellanåldern.”
Siska Humlesjö, ur lektörsomdöme från BTJ

”Jag har just sträckläst I blixtormens tunnlar. Den var ruskigt spännande! Jag väntar nu på nästa del!”
Bernt, 63 år

”Helst vill jag att du ska skriva över 10 böcker men det kanske du inte orkar?”
Edwin, 11 år

”Anna Fogelbergs berättande är som vanligt flinkt och medryckande. I blixtormens tunnlar är nog utmärkt läsning för tioåringar och något äldre.”
Ur recension från Spektakulärt

 

om.

Bogaloffen är ett bokförlag som ger ut barn- och ungdomsböcker av författaren Anna Fogelberg.

kontakt.