Övervendarins lärling – Fånge i Sömnlösa träsket

fånge framsidanÖvervendarins lärling är en serie i fem delar.  Varbesten i Vela och Främlingen i Blå tornet kom ut april 2012 i en och samma bok. Den tredje delen heter I blixtormens tunnlar, (utk december 2012), den fjärde delen Fånge i Sömnlösa träsket (utk nov 2013) och den femte och sista delen heter Striden vid Magins källa (utk okt 2014).

Fånge i Sömnlösa träsket

En efter en försvinner nycklarna till magins källa. Övervendari Aldra Svedundotter är bekymrad. Det vore en katastrof om alla nycklarna faller i händerna på hennes fiende vendari Artesia i Stendalen. Majra, övervendarins lärling, är en av landets få magiker som kan höra magiska föremål och Aldra vill ha henne med som nyckelväktare under en resa till Silverdalen.
Majra ska stanna i Silverdalens slott och vakta den sista nyckeln medan övervendarin letar efter fuskmagikern Remus. I skogarna runt slottet finns inte bara opålitliga stigar och odjur, där döljer sig också något annat och en dag är Majra oförsiktig och lämnar slottsträdgården.

 

Sagt om boken

Fånge i Sömnlösa träsket är en riktig bladvändare.”
”Det är nyskapande och spännande.”
Siska Humlesjö, ur lektörsomdöme från BTJ

 

”Hej Anna! jag har precis läst klart ” fånge i sömlösa träsket” det var super bra. jag kunde verkligen inte sluta läsa, har ”striden vid magins källa” kommit ut? hoppas det! kan verkligen inte vänta!!”
mvh Margaux, 10 år

 

om.

Bogaloffen är ett bokförlag som ger ut barn- och ungdomsböcker av författaren Anna Fogelberg.

kontakt.