Övervendarins lärling – Varbesten i Vela & Främlingen i Blå tornet

Illustration: Andreas Raninger
Illustration: Andreas Raninger

Övervendarins lärling är en serie i fem delar.  Varbesten i Vela och Främlingen i Blå tornet kom ut april 2012 i en och samma bok. Den tredje delen heter I blixtormens tunnlar, (utk december 2012 ), den fjärde delen Fånge i Sömnlösa träsket (utk nov 2013) och den femte och sista delen heter Striden vid Magins källa (utk okt 2014).

Varbesten i Vela

Majra bor med sin farbror Gorm på värdshuset Tre Kittlar i utkanten av den lilla byn Vela. Där arbetar hon om dagarna med att skala kurmelrötter och mata trynkottar. En dag kommer landets mäktigaste magiker till byn för att fånga in en varbest som rymt från en gård med magiska djur. Men övervendari Aldra Svedundotter letar inte bara efter det förrymda odjuret utan även efter en ny magikerlärling…

Främlingen i Blå tornet

Majra bor numera i Blå tornet tillsammans med några av Zoriens skickligaste magiker. Men det går långsamt med hennes studier, magi är inte så lätt som hon föreställt sig. Det är ganska ensamt i Blå tornet också trots att Majra lär känns Mitzi och hennes kringeldjur Lilla Svart. En dag ser hon en okänd man stå utanför hennes dörr. Vad vill han henne? Och varför sitter han en dag i matsalen och säger att han tappat minnet? Snart är det höstdagjämning och Blå tornets magiker ska förnya sin magi. Majra känner sig vilsen – har hon överhuvudtaget någon magi att förnya?

Serien fortsättes av I blixtormens tunnlarFånge i Sömnlösa träsket och Striden vid Magins källa.

 

 

Sagt om boken

”Berättelsen är full av starka kvinnliga karaktärer, fantasifulla varelser som samsas i en fantasyvärld som känns mer nordisk än anglosaxisk vilket är ett fräscht grepp.”
Siska Humlesjö, ur lektörsomdöme från BTJ

”När kommer nästa bok ut? Kan du mejla när den har kommit ut?”
Mvh Joel, 12 år

”Precis som med Drakgården är boken lättläst med ett bra, naturligt flyt i både historieförtäljandet och språket; det finns något i berättandet som gör att man direkt accepterar Anna Fogelberg fantasyvärldar och dom som bebor den, och gärna följer med på resan.”
Ur recension från Spektakulärt

 

om.

Bogaloffen är ett bokförlag som ger ut barn- och ungdomsböcker av författaren Anna Fogelberg.

kontakt.